Uw partner in onroerend goed, voor de koop, verkoop en huur, verhuur van onroerend goed in Gran Canaria

Veel info over Gran Canaria, gericht op het kopen of huren van een woning.

NIEUW!!! Uw onroerend goed aanbieden op onze website.

Verkopen en verhuren.

Nu aanbieden

Gran canaria is een eiland met 21 gemeenten die allemaal een eigen karakter hebben.

Zodat bij de koop van onroerend goed of het huren van een huis er altijd een regio is die aan uw voorstelling voeldoet.

Immorent Canarias makelaardij, kan u helpen bij het vinden van het voor u passende huis, bungalow, appartement, finca of villa in Gran Canaria.
Met 20 jaar ervaring in de onroerend goed branche, kunt u er op vertrouwen dat u wordt ondersteund door een professional uit de onroerend goed sector.

Info over het Eiland Gran Canaria

Het eiland heeft een oppervlakte van 1560 km² en het aantal inwoners bedraagt 851.157.

Het meest bekende deel het toeristische zuiden en Las Palmas.

Zo'n 2,2 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks Gran Canaria.

Deze bezoeken niet alleen het zuiden, want de laatste paar jaar heeft het binnenland van Gran Canaria veel aan populariteit gewonnen.

Ook voor de mensen die opzoek zijn naar een tweede woning, is Gran Canaria de laatste jaren erg in trek.

Door de gunstige ligging en het zeer milde klimaat kunt u hier het hele jaar door van de zon genieten.

maspalomas duinen

Gran Canaria is het op een na grootste eiland van de eilandengroep ‘Canarische Eilanden’.

Er zijn in totaal 7 eilanden en nog enkele hele kleine eilandjes.

Wanneer je op de kaart kijkt, zou je zeggen dat Gran Canaria bij Afrika hoort.

Maar het behoort tot Spanje en is daarom ook Europa.

Gran Canaria wordt door de bergen in verschillende klimaatzones verdeeld.

In het bovenste deel (het Noorden) is het vochtiger en dus is het er een stuk vruchtbaarder.

Je kunt dit zien aan de vele bananenplantages langs de kust.

Het hele landschap is er een stuk mooier en groener dan in zuidelijke deel van het eiland.

Daarnaast heeft iedere baranco (ravijn tussen de bergen) op Gran Canaria zijn eigen micro klimaat.

Op Gran Canaria is voor iedereen iets te vinden.Rust - Natuur - Cultuur - Geschiedenis - Strand - Zee - Sport


Al deze begrippen komen op Gran Canaria bij elkaar.

Het warme zuiden met zijn stranden en zijn heldere ocean.

Dat aangenaam van temperatuur is in de zomer, herfst, winter en het voorjaar.

Het woeste landschap met zijn diepe ravijnen en stijle berwanden die tot hoog in de lucht reiken.

Het groene noorden met zijn landbouw en vele oude pitoreske dorpjes  Prachtige panorama uitzichten, bossen en stuwmeren.

Follow us on facebook

Immorent Canarias

Voor het kopen of verkopen van onroerend goed

De makelaar aan uw zijde bij het kopen van onroerend goed op Gran Canaria.

Immorent Canarias begeleid u  vanaf de bezichtiging tot aan het ondertekenen van het koopcontract.

En we bieden u ook nog eens een top aftersales service.

Contacteer ons.

Immorent Canarias

Voor het huren of verhuren van een woning

We hebben een ruim aanbod  huur woningen.

Appartementen - bungalows - huizen. Te Huur

Overwinteren op Gran Canaria.

Tevens bieden we verhuur van appartementen en bungalows aan voor de mensen die willen overwinteren op Gran Canaria.

Hiervoor geldt een minimale huurlengte van 3 maanden. OverwinterenDe makelaar

De koper betaalt in Spanje geen makelaarskosten. Deze worden namelijk betaald door de verkoper. Dit geldt zowel bij bestaande bouw als bij nieuwbouw.

Kosten Koper

Net als in Nederland bestaat er in Spanje ook "Kosten Koper". Het percentage ligt rond de 9% tot 11% van de aankoopprijs. Het grootste deel hiervan bestaat uit 7,2% overdrachtsbelasting bij bestaande bouw of 7% BTW in geval van nieuwbouw.

De inschrijvingskosten in het "Registro de la Propiedad", het Spaanse equivalent voor het Kadaster in Nederland bedragen ongeveer 0,3% tot 0,7% van de aankoopsom.

De notariskosten komen neer op 0,6% tot 1%. Dit houdt verband met de waarde van de woning. In geval van nieuwbouw dient u rekening te houden met 1% zegelrecht, voor het gemak administratieve belastingen.

Indien gebruik wordt gemaakt van een advocaat moet u deze kosten uiteraard ook budgetteren. U kunt bij een onafhankelijke advocaat terecht waar u, afhankelijk van het object en de ligging, een vast bedrag verschuldigd bent van ongeveer € 2,500. Let op: sommige advocaten stellen zich te flexibel op naar de verkopende makelaar indien zij op commissibasis werken (1,5% van het aankoopbedrag is gebruikelijk).

Indien u de woning deels met een hypotheek financiert, bent u ook hiervoor kosten verschuldigd aan de bank, de notaris en het kadaster daar er een separate hypotheekakte passeert bij de notaris en de hypotheek in het kadaster dient te worden vermeld. De openingskosten van de hypotheek bedragen doorgaans 1% tot 1,5% van het hypotheekbedrag; de notaris- en registratiekosten en de opmaak van de juridische documenten tezamen ongeveer 2,5% van het hypotheekbedrag.

Wellicht komt bovenstaande nog te onduidelijk op u over. Er kan op individiduele basis een goede inschatting geven van de totale kosten wanneer de locatie van de woning, de waarde van de woning en een eventueel hypotheekbedrag bekend zijn.

Enkele terugkerende kosten voor woningbezitters

Onroerend Zaak Belasting (Impuesto sobre bienes inmeubles): De eigenaar van het onroerend goed betaalt tussen de 0,4% en 0,8% onroerend goed belasting. De percentages zijn per gemeente verschillend.

Het Spaanse huurwaardeforfait: Indien u als niet-resident de woning niet officieel verhuurd bent u in Spanje toch belastingplichtig voor de inkomstenbelasting. U dient 2% over de geregistreerde waarde van uw huis (valor catastral) op te geven voor de Spaanse inkomstenbelasting als een soort huurwaardeforfait.

Patrimonio: Jaarlijkse belasting van 0,2% bij een koopprijs van onder de € 110.000 of 0,3% in geval van een koopprijs boven de € 110.000.

Servicekosten: Dit is van toepassing indien u een appartement of een huis koopt in een urbanisatie. Voor het bijhouden en onderhouden van de gemeenschappelijke onderdelen van de urbanisatie dient u een maandelijkse bijdrage te betalen. De hoogte van de servicekosten loopt uiteen van 50 Euro tot ongeveer 500 Euro per maand in zeer luxe oorden en is afhankelijk van de verleende diensten en voorzieningen. Gemiddeld is het bedrag rond de € 100 per maand.

Water en Electra: Uiteraard is dit sterk afhankelijk van hoe de woning gebruikt wordt. Indien men het gehele jaar aanwezig is komt het bij normaal gebruik ongeveer neer op € 100 per maand. Indien de woning slechts voor eigen gebruik is bestemd is dit veel minder.

Basura (reinigingsheffing): Dit bedrag is per gemeente verschillend, maar komt meestal neer op een bedrag van rond de € 400 per jaar.

Verzekering: Afhankelijk van de waarde van de woning, de ligging, de beveiliging etc. kost een inboedel- en opstalverzekering bij benadering vanaf € 200 per jaar.

Belastingen voor de verkoper bij verkoop van de woning:

De eigenaar dient bij verkoop twee belastingen te betalen.

De eerste betreft een vermogenswinstbelasting welke wordt berekend over het verschil tussen de verkoopwaarde en de aankoopwaarde. Niet-residenten zijn hierover 35% belasting verschuldigd. Hierbij wordt de winst gecorrigeerd voor inflatie en van de winst mogen ook een aantal kosten worden afgetrokken. Bent u resident in Spanje dan betaalt u 15%

De tweede noemt men Plusvalia: Dit is een gemeentelijke belasting en verschilt per gebied. Men kijkt hierbij naar de getaxeerde waardestijging van de grond, vergeleken met de laatste verkoop. De hoogte van deze belasting is daarom afhankelijk van hoe lang geleden de laatste overdracht heeft plaatsgevonden alsmede de gemeente waar de grond is gelegen en de waardestijging die wordt toegekend.

Bron: justlanded